Bakgrunden

Jemtehed & Brande startades 2012 i form av avancerad hobbybryggning. Vi startade med ett 500 liters bryggverk och 2 stycken jästankar om 500 liter styck. För varje år har volymerna ökat och 2018 ombildades Handelsbolaget till Östersundsbryggerier AB och ännu en delägare togs in i bolaget samtidigt som nya lokaler i Brunflo invigdes.

Idag

Våren 2019 påbörjades installationen av vårat nya bryggsystem och vi brygger idag 20hl per bryggning. Bryggverkets uppbyggnad tillåter nu att vi med gott samvete kan ge oss på i princip alla sorters öl, även öl där mäskprocessen kräver annat än en fix mäsktemperatur. 2019 bryggdes 30 000 liter öl och läsk i Brunflo .

Imorgon

Vår tanke har aldrig varit att bli stora. Förhoppningen är att kunna anställa duktiga medarbetare och samtidigt förse den i första hand lokala marknaden med högkvalitativ öl. Vi har aldrig förstått varför man ska importera sin Hefeweizen eller ESB från Tyskland eller Storbritanien. Samtidigt fortsätter vi utforska bryggprocessens magi och mysterier, allt för att kvaliteten ska motsvara det varje öldrickare vill ha…

Vi gör

Klassisk öl…

Under varumärket Östersunds Nya Ångbryggeri. Här hittar man stapelvaror av prima kvalitet. Pilsner, dunkel, klassisk veteöl.

Trender…

Jemtehed & Brande står för något annat. Här hittar man det som sticker ut mer eller sånt som appellerar till en mindre men mer nyfiken kundgrupp. Imperial stout, ekfatslagrad Quad, suröl och humledrivet.

Lokalt entreprenörskap och samarbete

Vi vill att resten av länet ska växa med oss. Tillsammans med krögare och livsmedelshandel skapar vi ett lokalt mervärde för alla som bor och som besöker våran region.

Lokal tillverkning

Hur kommer det sig att systembolaget är fullt av billig lageröl från i princip hela värden? Vi kan lika gärna göra bra lageröl här. Och varför importera sin IPA från USA? Vi tillgodoser den mest skrymmande men viktiga råvaran i ölet – Vatten. Resterande ingredienser måste vi till största delen importera men faktum kvarstår. 95% av det som finns i flaskan varifrån den nu än kommer består av bara vatten som transporterats ibland halva jorden för att hamna i din mage.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!